San Felice del Benaco

San Felice del Benaco is een stadje aan de zuidwestelijke kant van het Gardameer en ligt dus in Italiƫ. De afstand tot het meer is ongeveer twee kilometer. Het stadje kent veel smalle straatjes en tuintjes. Het centrum van San Felice del Benaco biedt een aantal mooie gebouwen. Zo vind je er bijvoorbeeld enkele resten van een Middeleeuws kasteel. Hier omheen bevinden zich heerlijke plekjes voor een picknick.

Kasteel Rocca Scaligera
In de buurt van San Felice del Benaco zijn een hoop activiteiten en bezienswaardigheden. Zo vind je bijvoorbeeld op ongeveer 20 kilometer afstand Kasteel Rocca Scaligera. Dit Middeleeuwse kasteel is gelegen op het schiereiland Sirmione en is zeker een bezoekje waard. Hier is het mogelijk de toren te beklimmen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht.

Gardaland
Daarnaast ligt op iets minder dan 40 kilometer van San Felice del Benaco het pretpark Gardaland. Dit park heeft veel attracties voor jong en oud, een enorm aquarium, shows en plekjes om wat te eten en te drinken.

Monte Baldo
Voor de wandelaars is het een aanrader om naar Monte Baldo te reizen. Deze bergketen ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van San Felice del Benaco. De drie toppen zijn ongeveer 2200 meter hoog.

Romeo’s House
Een aanrader voor een bezoek is Romeo’s House. Dit is echter alleen weggelegd voor wie het niet erg vindt om een stukje te reizen. Romeo’s House ligt namelijk op ongeveer 60 kilometer afstand. Het huis is omgeven door een romantische sfeer en dus zeker voor stellen een bezoekje waard.

Al met al is er in en rondom San Felice del Benaco ontzettend veel te beleven. Dit geldt voor jong en oud, maar zeker ook voor actieve en passieve vakantiegangers!