Het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Dit meer heeft namelijk een omtrek van maar liefst 158 kilometer! Het is gelegen in een prachtig landschap en verspreidt zich over drie provincies. Dit zijn de provincies Trentino (in het noorden), Lombardije (in het westen) en Veneto (in het oosten). In het meer bevinden zich zeven kleine eilandjes.

Campings aan het Gardameer
Rond het Gardameer is naast Camping Eden een divers aantal grote en kleine campings te vinden. Een uitgebreid overzicht van campings aan het Gardemeer vindt u op de site Camping Gardameer. Een voorbeeld van een grote familiecamping is bijvoorbeeld Camping Bella Italia gelegen aan de zuidkant van het Gardameer. Aan de oostkant van het Gardameer bij het populaire Lazise vindt u bijvoorbeeld Camping du Parc.

Bezienswaardigheden
Het Gardameer biedt ontzettend veel mogelijkheden om je te vermaken. Zo zijn er onder andere veel mogelijkheden om op en rond het meer te sporten. Wandelen en mountainbiken zijn bijvoorbeeld zeer geliefd rond het Gardameer. Daarnaast zijn er veel watervallen, natuurparken en andere bezienswaardigheden en evenementen. Voor pretparkliefhebbers is er onder meer Gardaland. Dit is één van de pretparken die te vinden zijn rond het Gardameer. Dit pretpark biedt attracties voor jong en oud, shows en de gelegenheid om wat te eten of te drinken. Ook is in Gardaland een enorm aquarium te bezichtigen.

Stadjes
Rond het Gardameer liggen verschillende stadjes en dorpjes. Eén van deze stadjes is bijvoorbeeld Bardolino. Dit stadje ligt ten zuidoosten van het Gardameer en staat vooral bekend om de wijn uit deze streek. Het is een relatief klein stadje, maar het bevat een oud centrum met verscheidene winkeltjes en restaurants. Een ander plaatsje is Salò, gelegen aan de westoever van het Gardameer. De plaats telt ongeveer 10.000 inwoners en is daarmee één van de grootste plaatsen rond het Gardameer. Salò heeft de langste boulevard langs het meer. Ook Lazise is één van de stadjes rond het Gardameer. Dichtbij dit stadje ligt het pretpark Gardaland. Liefhebbers van pretparken zal je hier dan ook veel vinden, net als liefhebbers van kamperen.

Het Gardameer is te bereiken per bus, auto, vliegtuig en trein.